De laatste tijd krijg ik steeds meer vragen of ik ook “waist trainers” maak. “Je weet wel, zo’n ding als bijvoorbeeld Kim Kardeshian draagt!”

In het begin had ik geen idee waar ze het over hadden dan tot ik het op het nieuws tegenkwam en het maar eens ben gaan Googlen. Ik kan nu zeggen; “nee, dat soort dingen maak ik niet”. Een waist trainer in mijn persoonlijke (corsetten) woordenboek is een corset met baleinen, taille band vetersluiting en gemaakt van absoluut niet rekkend materiaal speciaal gemaakt om de taille te reduceren.

De waist trainers die door de celebs gebruikt worden zijn gemaakt van rekkend materiaal, hebben een verstelbare sluiting van haken en ogenband (zoals van een BH maar dan over de hele lengte), gemaakt van materiaal waarvan je lekker van gaat zweten en er zijn geen baleinen te bekennen. De verkopers beweren dat je er van afvalt, je een geweldige smalle taille van krijgt en dat alles “in no time at all!” Really???? NO!

Echte taille training duurt maanden en jaren! Het zorgt er o.a.  voor dat je ribben een iets andere positie gaan innemen en nee, dit is niet gevaarlijk tenzij je er veel te ver mee gaat. Er is maar één ding wat een taille corset en zo’n elastische tailleband gemeen hebben en dat is vetverplaatsing.

In het dagelijks leven is hier een mooi voorbeeld van te zien. Kijk eens naar je eigen lijf en waar je eventuele buikje begint. Wedden dat het begint boven je (favoriete) broekband? Dit is een bekend feit onder coupeuses en iets waar we desgewenst rekening mee houden in het tekenen van patronen. Dit komt door de compressie van de tailleband van je broek. Op die plaats zal minder vet ophoping plaats vinden.

Een corset verplaatst vet naar boven en beneden vanaf de taille. Door het vaak te dragen zal zich daar ook minder nieuw vet ophopen en is je taille slanker. De elastische taille banden doen een beetje hetzelfde. Of je op de plaats van de band ook lekker snel vet verbrand zoals de verkopers beweren laat ik aan de experts over.

Mijn waist trainers zijn in ieder geval dus iets heel anders dan de celebrities waist trainers!