Mijn naam is Marjon Cuperus van Aken en ik ben corsettiere en coupeuse van beroep. Ik woon in het mooie Kockengen wat precies tussen Amsterdam en Utrecht ligt. Ik woon daar met mijn man, de vogel, 4 naaimachines en diverse paspoppen 🙂

In mijn atelier aan huis werk ik voor particuliere klanten en geef ik naailessen aan beginners en gevorderden.

De commissies die ik aanneem zijn voor corsetten op maat, couture jurken en historische kostuums. Daarnaast maak ik corsetten naar standaard maten voor de directe verkoop.

De opleiding voor coupeuse heb ik gevolgd aan de modevakschool “Bella Hendriks”in Utrecht. Zij is aangesloten bij de Dancaerts modevakscholen en staat daar hoog aangeschreven. Naast kostumiere en coupeuse is het mogelijk er opleidingen te volgen voor lingerie, herenvak en lerares.

DSC_5823

Marjon aan het werk.

Mijn passie voor corsetten begon toen een vriendin vroeg of ik er een voor haar wilde maken. In die tijd maakte ik kostuums voor een theater in Bussum en had nog geen opleiding in het naaivak. De opleiding die ik na de mavo deed was een bijzondere: ambachtelijk pottenbakker aan het Delta college te Gouda. Helaas is het erg moeilijk om daar een baan in te vinden en ik besloot om na die opleiding full time in de schoenen en kledingzaak te gaan werken waar ik tot op dat moment parttime had gewerkt. Daar ben ik na enkele jaren bedrijfsleidster geworden en nadat ik daar ben weggegaan heb ik nog in diverse andere winkels als leiding gevende gewerkt. Nadat ik mijn man leerde kennen kreeg ik de mogelijkheid om de opleiding voor kostumiere te gaan volgen waarna ik meteen doorgegaan ben voor coupuse. Jammer genoeg is er in Nederland niet echt een opleiding tot corsettiere. Het is veel zelfstudie en heel veel corsetten maken voordat je genoeg ervaring hebt om voor klanten te gaan werken.

google-site-verification: google4e97f885c727bd4d.html