Maatservice:

Het is nu mogelijk om een patroon op maat te laten maken. Deze patronen zijn vooral geschikt voor de wat meer gevorderde naaister omdat er geen uitgebreide werkbeschrijving bij zit. Als je nog niet zo ervaren bent kan ik er een uitgebreide beschrijving bij doen tegen een extra vergoeding.

We beginnen met een afspraak maken voor het maatnemen en doorspreken voor wat voor model kledingstuk je een patroon zou willen. Het is handig als je hiervoor wat afbeeldingen mee zou kunnen nemen. Bij deze vertel ik wel dat ik géén ontwerpen van anderen na maak.
Als ik de maten heb ga ik het patroon tekenen en maak daar een proefmodel in stof van.
Voor het passen van het proefmodel maken we weer een afspraak waarna ik eventuele aanpassingen in het patroon kan maken.

Kosten: vanaf € 129,95

Het is ook mogelijk om een paslijfpatroon te laten maken. Dit is een basispatroon waar iemand met voldoende patroonkennis zelf mee aan de slag kan.

Ook hier beginnen we met een afspraak voor het maatnemen. We spreken dan meteen door waarvoor je het patroon wil gaan gebruiken. Dit omdat je voor verschillende kledingstukken ( bijv. topje of jasje) verschillende basis modellen gebruikt. Ook voor het werken met stretch gelden weer andere regels.
Als het proefmodel af is maken we weer een afspraak voor het afpassen van het paslijf en voeren eventuele veranderingen door in het patroon.
Hierna kan je zelf aan de slag met je eigen basispatroon!

Kosten: Vanaf € 129,95