Workshop stretch baby- en kleuterkleding maken.

De naam van de workshop zegt het al, kleding voor baby’s en peuters van stretch stof maken. Kinderen groeien snel uit hun kleertjes en daarom is het leuk als je zelf wat nieuws voor ze kan maken. Maar ook als kraamcadeautje erg leuk om te geven, helemaal zelfgemaakt!

Wat kan je allemaal gaan maken?

Dit baby shirtje bijvoorbeeld. Het heeft een overslag op de schouders waardoor het hoofdje er goed doorheen gaat. Dit model gaat van 56 t/m 80 en is gemaakt van tricot en boordstof.

Voor de maten 80 t/m 116 gebruiken we een patroon zonder overslag op de schouder. Ook daarbij worden de hals en polsboorden afgewerkt met boordstof.

Dit broekje is geschikt voor jongens en meisjes, de kleinere maatjes maken we zonder tussen naad en de grotere krijgen wel een tussen naad. Dit broekje is gemaakt van tricot en afgewerkt met boordstof.

Dit leuke jurkje kan gemaakt worden in de maten 56 t/m 116. Voor de kleinste maatjes gebruiken we weer de overslag in de schoudernaden zodat het beter over het hoofdje te gaat.

Bij het aanmelden voor de workshop geef je op wat je wil gaan maken. Op de dag zelf ligt dan het patroon dan voor je klaar. Je kan dan stof uitkiezen uit de stoffen die ik heb liggen hiervoor.

Mocht je alle drie de kledingstukken willen maken ( dus 3 workshops volgen) kan dat natuurlijk ook, in dat geval krijg je  10% korting over het totaal bedrag!

Stoffen:

De stoffen die ik heb liggen komen bij Marijke van Soest ( Wilnis) vandaan en zijn katoenen tricots/ jersy’s . Jersy is gewoon een andere benaming voor tricot en dus ook een gebreide stof met een paar procent rek.. Als ik weet hoeveel aanmeldingen er zijn komen er nog andere stoffen bij. Mocht je zelf een tricot of jersy hebben die je heel graag wil gebruiken dan mag dat natuurlijk ook, dan kijken we aan het begin van de workshop even of het echt geschikt is. Het moet namelijk een goed rekkende stof zijn. Vergeet niet dat je ook boordstof nodig hebt.   Als je eigen stof gebruikt krijg je € 7,50 korting op de workshop. Was stof altijd voor gebruik, dit voorkomt krimp van je gemaakte kledingstukken!

Moet je zelf nog iets meenemen? 

Nee hoor, alles is aanwezig. Er zijn 3 naaimachines en twee lockmachines. Verder zijn er stofscharen, spelden en garen aanwezig.

Patronen:

Voor deze workshop lever ik het patroon in de maat die jij wil gaan maken tijdens de workshop. Het is dan ook de bedoeling dat je dit van tevoren opgeeft. Dit patroon mag je na afloop van de workshop mee naar huis nemen. Mocht je een patroon in een grotere maat willen om thuis mee te werken dan zijn de kosten daarvoor € 4,00 voor het broekje, € 4,00 voor het shirtje en 5,00 voor het jurkje.

Geen ervaring?

Dit is niet nodig. Bij het begin van de workshop geef ik uitleg en heb je tijd om de naaimachine een beetje te leren kennen. Mocht je al wel naai ervaring hebben dan is er de mogelijkheid om een iets ingewikkelder model te maken. Foto daarvan volgt nog.

De groepjes:

De workshop word gegeven bij minimaal 2 en maximaal 3 mensen. Mocht je de enige zijn die zich voor een workshop hebt opgegeven dan krijg je de dag van tevoren bericht dat het helaas niet door kan gaan. Mocht je reeds betaald hebben wordt dat natuurlijk z.s.m. teruggestort. Door het kleine aantal deelnemers is er alle aandacht voor vragen.

Wat gaan we precies doen?

De workshop duurt 3 uur, waarvan we 2,5 uur echt hard aan het werk zijn. Bij aanvang  geef ik uitleg over de stoffen, patronen, knippen, naaimachines, lockmachines etc. Ook krijg je de uitleg voor je werkstuk op papier met duidelijke foto’s zoals deze:

Door middel van de foto’s en tekst krijg je uitleg over de stapjes die je moet nemen om tot je leuke kleertjes te komen!

De kosten:

De workshop kost € 40.00. Dat is inclusief stof, garen, gebruik van naaimachines, en natuurlijk koffie of thee!

De kosten van de workshop mogen van tevoren overgemaakt worden (gegevens daarvoor krijg je bij opgave) of contant voldaan worden bij aanvang.

Wanneer worden de workshops gegeven?

De workshops worden gegeven op afspraak. Geef je samen met een of twee vrienden/vriendinnen op en dan plannen we een datum in. Max 3 pers.

In het najaar ga ik weer zelf een aantal workshops plannen en kan je je weer opgeven voor de ingeplande workshop.

Nog even alles op een rijtje:

  • Wat kost het? € 40,00 inclusief materiaal. Als je eigen stof en boordstof meeneemt krijg je € 7,50 korting.
  •  Minimaal 2 deelnemers, maximaal 3 dus alle aandacht voor iedereen.
  • Alles wat je nodig hebt is aanwezig.
  • Hoe meld je je aan?
    • Dit kan telefonisch via 06-51532918, het kan zijn dat ik de telefoon niet op kan nemen maar laat je naam en nummer achter en waar het over gaat en ik bel je zo snel mogelijk terug.
    • Via de mail: marjon@marjonscorsetten.nl
    • Via het contactformulier op deze website.

Mocht je toch nog vragen hebben hoor ik het graag.

Graag tot ziens op de workshopdagen!

Marjon Cuperus van Aken.

Bij de workshop broekjes maken waren er bij uitzondering 4 dames aanwezig. Ze hebben elk een heel leuk broekje genaaid!