Wat is er het afgelopen jaar gebeurd?

Nou, best veel. Afgezien van de frozen schoulder die ervoor zorgde dat ik geen maatcorsetten kon maken, waren er ook privé een aantal zaken die veel aandacht opeisten en tijd kostten.

Ondanks bovenstaande zaken heb ik toch nog wat opdrachten kunnen doen. O.a. nog wat werk voor Anastasia aan het begin van het jaar. Er moesten nog wat lopende klanten opdrachten af w.b.t corsetten. Die gingen niet zo goed met mijn schouder waardoor ik toen de beslissing heb moeten nemen om even geen maatcorsetten meer te maken.

Wel heb ik twee nieuwe heren underbust corset patronen kunnen afmaken voor standaard productie. De Belladonna en de Blossom, later meer hierover.

Voor Elisabeth kostuumgeschiedenis heb ik diverse opdrachten kunnen doen. Zachte stoffen die mijn schouder niet al te zeer belastten maakten dat ik een flink aantal jurken voor haar nieuwe project kon leveren. Empire basisjurken die zij zelf fantastisch heeft afgewerkt met kant, band, jasjes en slepen!Dit alles om begin November de pilot te kunnen draaien van een nieuw event wat ze van nu af aan regelmatig zal organiseren te draaien. Een high tea volledig onder gedompeld in het begin van de 19e eeuw! Alle dames krijgen een geweldige periode correcte jurk aan die ze helemaal mogen afstylen met de ruim aanwezige handschoenen, stola, veren, tiara etc. etc. Tijdens de high tea krijg je ook nog eens een fijne lezing in kostuumgeschiedenis. Het mooiste is dat deze events zich afspelen in een fantastisch kasteel of landhuis zodat je je echt even in die periode kan wanen! Meer informatie op https://www.facebook.com/Elisabethkostuumgeschiedenis/

Een van de vele basisjurken voor Elisabeth kostuumgeschiedenis.

Daarnaast heeft de dame achter Elisabeth kostuum geschiedenis samen met mij, tijdens de naailessen die ze hier neemt, een fantastische barokjurk gemaakt!

De Barokjurk, nog niet helemaal af maar al zoooo mooi!

Voor de kostuumontwerpster Marrit van der Burgt mocht ik 2 opdrachten doen het afelopen jaar. De ene is nog in pre productie dus daar kan ik dus helaas nog niets over zeggen maar de andere was voor de voorstelling van Teddy’s last ride van Manuel Kiros en Jonathan Bonny. Het ontwerp bestaat uit een onderpak met daarboven een soort space kuras. Ik had de hulp van mijn man nodig om alle nestels erin te zetten want ja, die stomme schouder wide nog steeds niet…https://www.facebook.com/teddyslastride/videos/469409050506129/?__tn__=kCH-R&eid=ARBkkQ02pBn6iy6bAJWR6QkREbLg_5O_yZEcZc57FdQ2KGCxQcP6XFEf7F7OGZazzJUEsYGWhq0uR9Ts&hc_ref=ARSWeRCG7vqpEH5RYc8k29trEDczDVS2akTgMPuLMYUYtxypuAFw8G7O38rZPwvwwYY&fref=nf&__xts__[0]=68.ARC43W2u8vJgf9T-En1yBnPZT8w4Iqsv9BOyZDHcTxGkmXlHPs5btiTuxibtGgYY-cCWOn4crpLodpNwI1ZVYqb5Jp6PqDBci8ViWlpP7knrKhwbVt5YAC4Q55LVKkhwex6_yXGc1Xh_s5oVMTFlP75nLVbpoD2DZmeyn4zcHjhrdHmnarg891Y3nMrHKAiIrd0lpp0U7eFqyvWQCfsO8eSog57Y2P_MHKNtay-EYC5fgn1Kzsip-drIcUWV2Kf34nVrTIipDkvvas5Z8KiKIuHX8mdktHhOTDauUyHaLk9UbPDu9ft-o6Ftez56NKCRheED4yXY4ztw8bD9Jh9oiQ3fCRjVTmMXypBm6lQ

Onderdelen voor de kostuums van Manuel en Jonathan.

In oktober heb ik een 4 daagse workshop zijdeschilderen en Haute couture borduren gevolgd. Deze workshop wordt gegeven door www.zijdar.nl en is een echte aanrader! Alina Blasquez neemt het tambour gedeelte voor haar rekening en Alissa het verfgedeelte. Tambour kende ik al wel en had mezelf al aardig wat geleerd met youtube filmpjes maar Alina heeft me fantastisch geholpen om de puntjes op de I te zetten. Natuurlijk ken ik alleen de basis maar daar kan je al zoveel mee!

Mijn eigen ontwerp uitgevoerd met de tambournaald.

Voor fotograaf Hans Withoos heb ik een fantastische opdracht mogen doen. Een corset naar een schilderij van een voorouder van hem. De tentoonstelling is nog niet geweest dus hierbij alleen een sneak peak…

Zij aanzicht van het corset…

Hans Withoos had in eerste instantie gevraagd om een zo periode correct mogelijk corset. Dat zou dan eigenlijk geen corset zijn geweest maar zogeheten stays. Dit is de voorloper van het corset zoals vele mensen dat kennen. Ik heb me toen dus verdiept in stays zodat ik hem een goed voorbeeld kon laten zien. 2 proefmodellen en een “echt” model in zijde later koos hij alsnog voor een “gewoon” corset. En dat is fantastisch geworden zoals je hierboven kunt zien. Hieronder de foto van de zijden stays.

Sorry voor de rommelige achtergrond..