Bruid Angelica kwam met een bijzondere vraag: kan je ook een corset maken van fluweel? “Ja dat kan” was mijn antwoord “maar het wordt niet vaak gedaan omdat het moeilijk is om mee te werken en minder fijntjes is dan bijvoorbeeld zijde”. Maar in een andere stof vonden we niet de diepte van kleur waar ze verliefd op was geworden dus… Aan de slag met het fluweel. Voor de stevigheid heb ik het op de coutil geregen met een heel fijn draadje en alle randen afgelocked om rafelen tegen te gaan. Het eindresultaat zag er fantastisch uit maar ik denk niet dat ik snel nog een corset van fluweel maak want ik vond een half jaar later nog fluwelen pilletjes in mijn atelier 🙂 Voor wat meer evenwicht hebben we besloten om kleine tulle mouwtjes toe te voegen. De rok en sluier zijn van Angelica zelf.

Het sylhouette is zooo mooi geworden! Hier heeft ze de sluier en de armbanden erbij om die ze ook op de grote dag zou dragen.

Sorry voor de onscherpe foto maar ook aan de achterzijde zit het corset prima!

Zij-voor aanzicht. Hier zie je mooi de plooitjes in het mouwtje.

Hier kan je zien dat het fluweel met een heel fijn draadje op de coutil geregen is. Dit om verschuiven te voorkomen en te zorgen dat het fluweel niet gaat rimpelen.

Stofleggen van het patroon op fluweel…

Ook voor het passen van het proefmodel moest de rok aan om te zorgen dat we een mooie overgang kregen.

De rand van de stof rafelde nogal dus toen toch maar afgelockt.

De bruid! (Foto is aangeleverd door de klant zelf.)

Om het model te bepalen en haar te laten voelen hoe een corset zit hebben we een model uit mijn collectie gepakt en aangetrokken. Dit stond haar ook heel mooi!

De bruid op de grote dag! (Foto aangeleverd door klant)