Voor de standaard corsetten zijn 4 maten voldoende om te kijken of een corset gaat passen. Deze maten moeten wel goed genomen worden, het liefst door iemand die ervaring heeft met maatnemen.

De eerste maat is de grote bovenwijdte. Deze wordt genomen over het dikste punt van de borsten, onder de armen door en over de rug.

Maatnemen grote bovenwijdte

Maatnemen grote bovenwijdte

De volgende maat is de Taille omtrek. Doe hiervoor een elastiek glad om de taille.Zorg ervoor dat het elastiek in het smalste punt valt. Meet hier overheen de omtrek  van de taille, leg het meetlint glad over het elastiek. Dit is de `gewone`taille maat. Om te zien hoeveel je je taille zou kunnen insnoeren trek je het meetlint strak in de taille. Dit is ongeveer je gereduceerde maat.

Elastiek om de taille te bepalen

Elastiek om de taille te bepalen

Maatnemen taille omtrek

Maatnemen taille omtrek

De heupwijdte wordt voor de meeste corsetten op tien centimeter onder de taille gemeten. Soms kan je als hulp twee spelden door een strak zittend hemdje of T/shirt steken op de zijnaad. Zorg dat het meetlint overal horizontaal op tien centimeter onder het taille elastiek zit. Meet nu de omtrek van de heup.

De hoogte bepalen van de heupwijdte

De hoogte bepalen van de heupwijdte

De heup omtrek meten

De heup omtrek meten

Je hebt nu 4 maten, de grote bovenwijdte, de gewone taille omtrek en de gereduceerde taille omtrek, en de heupwijdte op tien centimeter onder de taille. Voor de basis corsetten is dit voldoende. Voor de basis corsetten naar maat en de maat corsetten naar eigen ontwerp zijn meer maten nodig. Als je zelf ervaring hebt met het opmeten of iemand kent die dat voor je kan doen dan kan ik je een mail sturen met de lijst van benodigde maten. Als dit het geval is ben ik niet verantwoordelijk voor de genomen maten.Het liefste neem ik zelf de maten op zodat ik een beter inzicht heb in de figuurvorm van de klant.

Meer weten over bestellen? Hier kan je meer lezen over bestellen.